Doğanköy Şehit Uğur Kartal Ortaokulu

Vizyon: Atatürk ilke ve ideallerine, milli ve evrensel kültür değerlerine sahip çıkan, , çevrenin ihtiyaçlarını dikkate alan, fiziki donanımı, teknolojiyi ve bilimi en verimli bir şekilde kullanabilen, öğrenciyi merkez edinerek onun ilgi ve yeteneğini ortaya çıkarıp geliştiren bir okul olmaktır.

Misyon: Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, demokratik, ülkesine, milletine, bayrağına bağlı, bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun olarak sistemli düşünen ve çalışan,araştıran,sorgulayan, bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler yetiştirmek ve öğrencilerimizi bir üst öğrenime hazırlamaktır.

Başarılar: Ortaöğretime geçiş ve Bursluluk sınavlarında okul başarısı her yıl artarak devam etmektedir.

Saatler: 08.30- 14.50
Sportif Etkinlikler: İlçe ve il içi bocce,badminton.futbol,dart,hentbol
Bilimsel Etkinlikler: tubitak 4006 bilim fuarı
Proje Çalışmaları: e-twinning

WEB - https://dogankoyortaokul.meb.k12.tr

Adres - DOĞAN MAH. ÖĞRETMEN SERHAN ÖZTÜRK CAD. DOĞAN KÖY ŞEHİT UĞUR KARTAL ORTAOKULU BLOK NO 3 İÇ KAPI NO 1 ELBİSTAN / KAHRAMANMARAŞ

Yerleşim Yeri - mahalle/köy

Ulaşım 7.30´dan 22.00´a kadar her yarım saatte bir toplu taşıma aracı mevcuttur.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Kahramanmaraş´a 165 km, Elbistan´a 15 km uzaklıktadır.